Over het edelmetaal goud

Goud is een met mythen omgeven edelmetaal – misschien wel het edelste en meest kostbare dat er is. De Latijnse benaming is aurum, meestal afgekort tot Au. Door de eeuwen heen is goud gebruikt als betaalmiddel, als grondstof voor sieraden en later ook voor industriële doeleinden. Goud wordt gevonden en gedolven in ondergrondse goudaders, waar het in de rotsgrond verborgen zit in de vorm van kleine klompjes, maar het kan ook gewonnen worden in steengroeven of met een zeef in rivieren en beken.

Goud is dankzij de glanzende, geelachtige kleur meestal met het blote oog zichtbaar. Het is een bijzonder zacht metaal dat gebruikt kan worden voor alle mogelijke doeleinden, van sieraden tot gevechtsvliegtuigen. Goud heeft een zeer hoge dichtheid en kan gewalst worden tot bladgoud dat zó dun is, dat het bijna in de lucht blijft zweven. Het dunst mogelijke goud is slechts 0,0001 millimeter dik.

Waar wordt goud gevonden?

Goud wordt niet alleen in mijnen gevonden. Ook de meeste huishoudens hebben goud in huis. Bijna iedereen heeft wel iets van goud thuis, meestal in de vorm van gouden sieraden. Vaak gaat het om goud dat iemand allang vergeten is, of dat niet meer gebruikt wordt.

Hoe dan ook: eigenlijk gaat het om financiële middelen die niet benut worden. Dat besef vormt de basis van ons bedrijfsidee: particulieren een snelle, eenvoudige en veilige manier bieden hun goud om te zetten in geld. Hieronder leest u hoe Goudbrief dat doet.

Verzekerd transport

Uw goud wordt veilig en vertrouwd verstuurd als aangetekende zending.

Betaling binnen 24 uur

Bij Goudbrief krijgt u snel geld voor uw goud.

Zo verkoopt u uw goud

Bestel allereerst uw Goudbrief bij ons. Dat is gratis en verplicht u tot niets. De eenvoudigste manier om een Goudbrief te bestellen is op onze website of via onze klantenservice. Als u uw brief voor 17.00 uur bestelt, sturen we deze dezelfde dag nog op.

De Goudbrief bevat alle benodigde instructies en een veiligheidsenvelop om uw goud in te versturen. Vervolgens verstuurt u de Goudbrief met daarin uw goud op het dichtstbijzijnde postkantoor. Zodra wij uw goud hebben ontvangen, gaan onze ervaren taxateurs aan de slag.

Zo wordt uw goud getaxeerd

Om de juiste prijs voor uw goud te kunnen bieden, moet het eerst grondig getaxeerd worden. Onze taxateurs maken gebruik van diverse precisie-instrumenten en chemische proeven om de zuiverheid van uw goud vast te stellen. Dit proces wordt ook wel de ‘toetssteenmethode’ genoemd.

Er bestaat goud van onder andere 14 karaat, 18 karaat, 20 karaat en 24 karaat. Als de zuiverheid van uw goud is vastgesteld, is het tijd voor de volgende stap: het wegen. Dat gebeurt op zeer gevoelige, speciaal voor het wegen van goud vervaardigde weegschalen, die zijn goedgekeurd door de EU.

De goudprijs per gram kan voor sommige karaatgehaltes oplopen tot vele tientallen euro’s. Zo kunt u veel geld mislopen door uw goud te verkopen aan een bedrijf dat geen gebruik maakt van echte goudweegschalen. Zulke weegschalen zijn erg duur, wat voor veel kleinere goudinkopers helaas een reden is om geen gecertificeerde goudweegschalen te gebruiken die regelmatig nagekeken en opnieuw geijkt worden.

Onze speciale weegschalen worden gecontroleerd door een onafhankelijke instantie, zodat u altijd een eerlijke, actuele prijs voor uw goud krijgt.

Oud goud wordt nieuw geld

Zodra onze taxateurs de zuiverheid en het gewicht hebben gecontroleerd, bepalen zij de prijs van uw goud aan de hand van de actuele goudkoers. Daarna doen wij u per sms en e-mail een bod. Het geld wordt al binnen 24 uur na taxatie overgemaakt op uw bankrekening.

Zo gemakkelijk en veilig kan goud verkopen zijn! Het levert veel geld op, het is veilig en binnen een mum van tijd hebt u het geld al in handen. Eén inkomstenbron is zilver, maar twee inkomstenbronnen zijn goud waard!

Goud verkopen wordt steeds populairder

Er zijn tegenwoordig veel bedrijven die goud inkopen. Dat vinden wij een goede zaak, omdat u als klant profiteert van die diversiteit en concurrentie. Het kan echter ook betekenen dat het moeilijker wordt om te kiezen. Met meer dan 100.000 klanten in Europa durven wij u te beloven dat u tevreden zult zijn als u besluit uw goud aan Goudbrief te verkopen. Een goede prijs, een eenvoudige werkwijze, veiligheid en een snelle betaling – dat alles is eenvoudigweg ‘goud’ waard. Van harte welkom bij Goudbrief!

Tevreden klanten

Geen kosten, gratis verzending en gratis verzekering!

Goedgekeurde weegschalen

Al onze weegschalen worden regelmatig gecontroleerd en zijn goedgekeurd door de EU.

Goud – zo verkoopt u goud

In goud wordt al duizenden jaren gehandeld. Goud behoort tot de kleine groep van basismetalen. Goud is uniek omdat het niet veroudert, zoals veel andere metalen. Als u een gouden voorwerp van 10.000 jaar oud zou hebben, zou dat er na even poetsen net zo snel weer als nieuw uitzien als een gouden voorwerp van nu.

Borden met daarop inkoop goud bestaan al zo lang als de mens kan lezen en goud is altijd enorm in trek geweest. Wat is er nu dan veranderd?

Verkoop goud online

Wat de handel in goud vandaag onderscheidt van vroeger, is dat u tegenwoordig eenvoudig goud kunt verkopen zonder overal op zoek te gaan naar de hoogste goudprijs en de meest betrouwbare goudinkoper. U kunt snel informatie op internet vinden en misschien bent u zo zelfs wel op deze pagina beland.

Als u uw goud aan ons verkoopt, is het allereerst belangrijk te weten dat uw goud aangetekend verstuurd wordt en bovendien door Goudbrief verzekerd wordt tot €1000,00. Dat maakt de verkoop veilig, zeker en efficiënt. Daarnaast zijn wij een groot bedrijf met jarenlange ervaring. Wij weten alles van goud!

Bestel een Goudbrief om uw gouden voorwerpen te verkopen en vul het formulier op deze pagina in, zonder verplichtingen! Verkoop uw goud en doe snel goede zaken.

Vergelijk onze prijzen gerust met die van andere goudinkopers: die vergelijking kunnen wij doorstaan!

Hoeveel is een gouden horloge waard?

Het is lastig om gouden horloge zelf te taxeren, maar het gewicht geeft vaak aan of een horloge voor een groot gedeelte uit goud bestaat. Als de horlogeband ook uit goud bestaat, is het horloge uiteraard meer waard dan wanneer alleen de kast of kleinere onderdelen van het horloge van goud zijn. Een eenvoudige manier om het gouden horloge te laten taxeren, is het insturen naar onze experts, die vervolgens het karaatgehalte en het gewicht vaststellen. Lees meer.

Tandgoud verkopen aan Goudbrief is veilig

Goudbrief is een goede keuze als u tandgoud wilt verkopen. Niet alleen vanwege onze hoge prijzen, maar ook omdat wij een uiterst veilig en effectief verkoopproces hanteren. Het tandgoud wordt verzekerd per post verstuurd en u wordt binnen 24 uur na de taxatie uitbetaald. Lees meer.