FAQ

Online: gebruik het bestelformulier op onze website.

Ja, uw goud wordt niet als gewone post verstuurd, maar als pakketpost. Dit betekent dat u uw goud niet in een gewone brievenbus stopt, maar de Goudbrief op het postkantoor verstuurt als pakket zending. U krijgt dan een kwitantie, die ook het bewijs is dat uw goud tot €1000,00 verzekerd is. Wanneer uw Goudbrief bij ons aankomt, tekenen wij voor de ontvangst. Alles om de verkoop van uw goud zo veilig mogelijk te maken!

Nee, wij brengen geen taxatiekosten in rekening.

Natuurlijk kunt u de voorwerpen die u niet wilt verkopen terugkrijgen. U hebt 5 dagen bedenktijd vanaf het moment dat wij uw goud ontvangen hebben. Wij brengen dan €19,00 aan verzekerings- en portokosten in rekening, maar verder hoeft u niets te betalen. Het kan tot 14 dagen duren tot u uw goud terugkrijgt, omdat wij het goud in een externe kluis bewaren. Bij retournering moet het goud dus eerst door ons teruggehaald worden. De reden voor retournering is meestal dat het voorwerp niet van goud blijkt te zijn, maar uiteraard kunt u ook echt gouden voorwerpen terugkrijgen. Indien uw zending niet-edelmetalen bevat, dan zijn de retourkosten EUR 9,-, omdat er bij dit sort zendingen geen verzekering vereist is. Neem voor meer informatie contact op met de klantenservice.

Uw goud wordt altijd per pakketpost aan ons verstuurd. Bovendien wordt uw goud automatisch door ons verzekerd tot €1000,00. Dit is een van de veiligste manieren om waardevolle post te versturen. Wij nemen alle kosten voor onze rekening. Als u kiest voor Goudbrief is verzekering gratis inbegrepen. In het onwaarschijnlijke geval dat uw zending toch vermist raakt, vergoeden wij de schade onder de volgende voorwaarden:

Als een Goudbrief zoekraakt krijgt de verzekerde een vergoeding gebaseerd op het gewicht dat bij verzending is geregistreerd door het postkantoor en dat ook op uw kwitantie staat. De vergoeding die de verzekerde ontvangt, is gebaseerd op het gewicht en de dagprijs van 14-karaats goud. Als de verzekerde kan aantonen dat deze ook gouden voorwerpen van een hoger karaat heeft opgestuurd, vergoedt de verzekering de verzekerde ook daarvoor. Om in aanmerking te komen voor een dergelijke vergoeding, moet de verzekerde een foto van de keurtekens op deze voorwerpen kunnen tonen.

Kijk onder ”Goud taxeren” in het hoofdmenu voor een gedetailleerde beschrijving. Hieronder leest u een korte samenvatting:

Al het goud wordt gewogen op zeer gevoelige goudweegschalen, die zijn goedgekeurd door de EU en dagelijks worden geijkt door onze experts. Uw goud wordt getaxeerd door onze hoogopgeleide goudtaxateurs, die jarenlange ervaring hebben. Het karaat wordt vastgesteld met behulp van toetsstenen en koningswater (een salpeterzuuroplossing). Soms wordt gebruikgemaakt van een magneet, om snel te kunnen zien of een voorwerp van goud is (goud is niet magnetisch). Het koningswater dat wij gebruiken is er in verschillende sterktes voor verschillende karaatgehaltes, en wordt aangebracht op goudsporen op de toetssteen.

Het belangrijkste is dat het contract ondertekend is en dat het aantal gouden voorwerpen overeenkomt met het aantal voorwerpen in de veiligheidsenvelop. Wij documenteren de kenmerken van al het goud dat wij kopen, zodat de politie eenvoudig ons goud kan doorzoeken om eventueel gestolen goud te kunnen vinden. Daarom is het van minder groot belang of u “gouden broche” of “gouden sieraad” op het formulier schrijft.

Nee, helaas niet. Tegelijkertijd is dat ook de reden waarom wij hogere goudprijzen kunnen betalen dan onze concurrenten. Lage onkosten = hoge goudprijzen voor u!

U kunt uw Goudbrief het hele jaar door op elk tijdstip van de dag bestellen.

Wij betalen u zodra wij uw goud getaxeerd hebben. Binnen 24 uur nadat wij de prijs van uw goud weten, maken wij het bedrag over op uw rekeningnummer. Een vereiste daarvoor is wel dat wij tegelijkertijd met uw goud uw rekeningnummer ontvangen hebben.

U kunt altijd inloggen op Mijn pagina om uw gegevens te controleren en te zien in welke fase van de verkoop uw goud zich bevindt.

Nee, een Goudbrief die u besteld hebt en in huis hebt, kunt u gebruiken wanneer u wilt.