Goud taxeren

1. Het aantal karaat wordt bepaald

Eerst wordt de zuiverheid van het goud gemeten; het aantal karaat. Dit gebeurt met behulp van een toetssteen en toetswater van verschillende sterktes. Toetswater, ook wel koningswater genoemd, is één van de weinige chemische mengsels waarmee goud reageert. Het hoogst mogelijke karaat is 24, waarbij het goudgehalte 99,9% is.

Onze taxateurs hebben veel ervaring met het taxeren van goud.

2. Het goud wordt gewogen

Uw goud wordt gewogen op speciale weegschalen. Deze meetinstrumenten zijn voorzien van een certificaat en goedgekeurd voor gebruik als goudweegschaal binnen de EU. Ze worden door een onafhankelijke partij geijkt.

3. U krijgt bericht over de waarde

Als wij zowel het karaat als het gewicht hebben vastgesteld, berekent ons systeem de totale goudprijs (die dagelijks wordt bijgewerkt). Vervolgens krijgt u per e-mail bericht over de waarde van uw goud en betalen wij het bedrag uit.

Bent u niet tevreden? U hebt 5 dagen bedenktijd om de verkoop ongedaan te maken.

4. Wij betalen u binnen 24 uur

Wij betalen u binnen 24 uur nadat wij uw Goudbrief hebben ontvangen en uw goud hebben getaxeerd!

Onze belofte dat wij uw geld binnen 24 uur na taxatie overmaken, nemen wij uiterst serieus. Wij garanderen u dat wij ons aan die belofte houden (met uitzondering van weekenden en feestdagen), onder voorwaarde dat wij uiterlijk op het moment van de taxatie over uw rekeningnummer beschikken en het contract dat u ons hebt gestuurd juist is ingevuld.

Bestel uw gratis Goudbrief

  Verkoop uw goud tegen de hoogste prijs

  Bijgewerkt 30-03-2023

  58.41€

  (per gram voor 24 karaat)

  14k18k20k24k
  Van toepassing op goudstaven, max 25 gram per persoon. Bekijk hier onze voorwaarden voor de hoogste prijzen.