Wilt u uw gouden horloge verkopen?

Hebt u een oud gouden horloge liggen dat u niet gebruikt, dan is er eigenlijk geen goede reden om dit in een bureaulade te laten liggen. Het is dan slimmer om het gouden horloge te verkopen en misschien een nieuw horloge te kopen dat u wel gebruikt, of iets anders leuks te doen met het extra geld dat u op uw bankrekening krijgt overgemaakt. Goudbrief heeft duizenden oude gouden horloges ingekocht van particulieren. En in totaal hebben ruim 100.000 klanten gebruikgemaakt van onze veilige en eenvoudige online service om gouden voorwerpen te verkopen.

Uw gouden horloge wordt veilig verzonden

Het gouden horloge dat u naar ons opstuurt, is in veilige handen nadat u het hebt overgedragen aan postNL. In de Goudbrief die u thuisgestuurd krijgt, vindt u een envelop waarin u uw gouden voorwerpen plaatst. Deze stuurt u vervolgens kosteloos naar ons toe. Het transport van uw gouden horloge is bovendien verzekerd tot een bedrag van EUR 1000,00.
In Nederland werken bij uitsluitend samen met PostNL, dus zelfs als er onverhoopt iets gebeurt met uw zending, dan zijn uw gouden horloge en andere gouden voorwerpen goed verzekerd. Daarnaast werken wij samen met de politie. Als we gestolen goud ontvangen, dan komen wij hier snel achter en melden we dit bij de politie.

Als u uw gouden horloge niet gebruikt of extra geld nodig hebt, bestelt u een Goudbrief en stuurt u het naar ons op! Het bestellen van een Goudbrief is heel eenvoudig: vul hiervoor het formulier boven aan deze pagina in.
Na taxatie van uw gouden horloge maken we het geld al binnen 24 uur over naar het door u opgegeven bankrekeningnummer: een belofte die Goudbrief altijd nakomt. En mocht u zich bedenken, dan annuleert u de verkoop en krijgt u het gouden horloge retour.

U kunt het proces van uw zending volgen via de website onder “Mijn pagina“. Hier vindt u informatie over de status van uw gouden horloge in het proces.
Als u vragen hebt, raden we u aan om de instructievideo op de startpagina te bekijken of via e-mail of telefoon contact met ons op te nemen. Wij hopen dat u kiest voor Goudbrief en ook een tevreden klant wordt!

Goudbrief koopt het goud van een gouden horloge

Als u een gouden horloge wilt verkopen, dan betalen wij voor het goud en niet voor het horloge zelf. Als het merk of het design van het horloge ook een waarde heeft, dan kunnen we daar helaas geen rekening mee houden. Dan is het wellicht slimmer om contact op te nemen met een horlogehandelaar die uw horloge aan iemand anders doorverkoopt. Als wij het horloge kopen, wordt het goud namelijk gerecycled. Dit houdt in dat het wordt omgesmolten en wordt doorverkocht (uiteraard nadat we het gouden horloge hebben getaxeerd en het geld aan u hebben overgemaakt).
Heeft uw gouden horloge echter geen tweedehandswaarde, wat doorgaans het geval is, dan is het bijna altijd lonend om het gouden horloge aan Goudbrief te verkopen. Wij bieden u een van de hoogste goudprijzen van het land. Een van de redenen waarom wij een uitstekende prijs kunnen bieden als u goud wilt verkopen, is dat wij geen winkels hebben, maar online werken.

Hoeveel is een gouden horloge waard?

Mits het gouden horloge geen antiek betreft of geen Rolex of Cartier is, wat extra geld oplevert op de tweedehandsmarkt, is het in eerste instantie de hoeveelheid goud in uw horloge die bepaalt hoeveel het horloge waard is. De meeste gouden horloges zijn gemaakt van 18-karaats goud (een goudgehalte van 75%) en er bestaan grote verschillen in de hoeveelheid goud die is toegepast in horloges.

Het is lastig om gouden horloge zelf te taxeren, maar het gewicht geeft vaak aan of een horloge voor een groot gedeelte uit goud bestaat. Als de horlogeband ook uit goud bestaat, is het horloge uiteraard meer waard dan wanneer alleen de kast of kleinere onderdelen van het horloge van goud zijn. Een eenvoudige manier om het gouden horloge te laten taxeren, is het insturen naar onze experts, die vervolgens het karaatgehalte en het gewicht vaststellen.