Milieuduurzaamheid

Feiten

Slechts 25% van het goud dat jaarlijks in de wereld wordt gebruikt, is afkomstig van gerecycled goud. Dit betekent dat 75% van het gebruikte goud afkomstig is uit de mijnbouwindustrie - wat grote gevolgen heeft voor het milieu.

Goud recyclen is goed voor het milieu!

Recycling is een van de belangrijkste zaken die we voor het milieu kunnen doen - dat geldt ook voor het goud. Als goud wordt gerecycled, wordt het gebruikt in plaats van het goud dat uit de mijnen wordt opgegraven. Het delven van goud resulteert in veeluitstoot van koolstofdioxide en heeft een groot effect op het lokale ecosysteem. Het recyclen van goud heeft daarentegen een minimaal negatief effect op het milieu in vergelijking met het opgraven in mijnen. Dit betekent dat u het klimaat een grote dienst bewijst door uw goud te recyclen.

Wist u dat

De hoeveelheid gerecycled goud zou veel groter kunnen zijn, zodat de hele goudindustrie veel minder schadelijk zou zijn voor het milieu? Wij willen bijdragen aan het recyclen van meer goud, in plaats van dat er nieuwe mijnen worden geopend. Op deze manier compenseert goudrecycling diverse andere emissies en vormt het de duurzame weg vooruit.

Het is eenvoudig

Simpel gezegd heeft goudwinning een invloed op het klimaat die 500 tot 2000 keer zo groot is als het recyclen van goud. Het mooie aan goud is dat het zijn kwaliteit behoudt, zelfs als het wordt gerecycled, en dus honderden jaren kan worden gebruikt.


Verkoop uw goud tegen de hoogste prijs

€58.63

(per gram voor 24 karaat)

14k18k20k24k
Van toepassing op goudstaven, max 25 gram per persoon. Bekijk hier onze voorwaarden voor de hoogste prijzen.

Bekijk hier de prijzen en voorwaarden voor onze hoogste goudprijzen en de ExpressBonus.