Goud recycleren is milieuvriendelijk!

Informatie over de milieueffecten van goud

Slechts 25% van het goud dat jaarlijks in de wereld wordt gebruikt, is afkomstig van gerecycleerd goud. Dat betekent dat 75% van het gebruikte goud afkomstig is uit de mijnbouw, wat aanzienlijke gevolgen heeft voor het milieu.

Goud recycleren is milieuvriendelijk!

Het recycleren van materialen is een van de belangrijkste dingen die we kunnen doen voor het milieu. Dit geldt ook voor goud. Gerecycleerd goud wordt gebruikt waar anders nieuw goud uit mijnen zou worden gekozen. Goudwinning veroorzaakt veel CO2-uitstoot en heeft een grote impact op de ecosystemen in de regio’s waar de mijnen worden ontgonnen. Daar tegenover staat dat het recycleren van goud zeer weinig negatieve milieueffecten heeft. Dat betekent dat het zeer goed is voor het klimaat om ook uw goud te recycleren.

Wist je dat

het aandeel van gerecycleerd goud nog veel hoger zou kunnen zijn. Hierdoor zou de hele goudindustrie veel milieuvriendelijker worden. Daarom werken we bij Goudbrief aan het recycleren en hergebruiken van goud in plaats van nieuwe mijnen te openen. Op deze manier compenseren we samen voor vele andere koolstofemissies en is het een duurzame stap vooruit.

Het is eenvoudig

Simpel gezegd, goudwinning beïnvloedt het klimaat 500-2000 keer meer dan het recycleren ervan. Het mooie van goud is dat het ook na het recycleren zijn kwaliteit behoudt en daardoor vele honderden jaren kan worden gebruikt.

Lees wat onze klanten zeggen

Heel erg tevereden met jullie service!

Patricia

Op tv de reclame van Goudbrief gezien

Op tv de reclame van Goudbrief gezien. Ik had nog wat rest en beschadigde sieraden. Deze opgestuurd en binnen korte tijd was het door Goudbrief getaxeerd en een mooi geld bedrag aan mij overgemaakt. Omdat ik iets verkeerd had gedaan, contact gehad met de klantenservice, die mij goed heeft geholpen en zodoende alles correct is verlopen. Ik zou het zeker aanbevelen of zelf weer doen!

Miranda

Ik had een armband van 33 gram 18K

Ik had een armband van 33gram 18k. Heb die opgestuurd, en kreeg vrij snel een waardebepaling via de mail. Deze vond ik persoonlijk te laag. Ik heb dat terug gemaild, samen met mijn berekening van de waarde. Kreeg binnen 24uur een mail terug, met daarin een nieuwe waardebepaling. En deze was zeer redelijk, dus heb het bod toen meteen geaccepteerd. 24 uur later had ik het geld op mijn rekening. 5 sterren voor klantenservice en afhandeling. Netjes en betrouwbaar.

Klant