De juiste keuze als u goud wilt verkopen

Goud verkopen is nog nooit zo populair geweest. De goudprijs is extreem hoog en er diverse bedrijven die uw goud maar al te graag willen inkopen. Vele daarvan zijn op internet te vinden.

Dit grote aanbod is positief voor wie zijn goud wil verkopen, omdat het grote vergelijkings- en keuze-mogelijkheden biedt. Het betekent echter ook dat het kiezen van het juiste bedrijf een behoorlijke uitdaging kan zijn. Bij het verkopen van goud is het natuurlijk extra belangrijk dat alles correct en zorgvuldig gebeurt. Met Goudbrief kunt u er zeker van zijn dat dit het geval is. Hieronder leggen wij uit waarom.

Eenvoudig

Voor Goudbrief gaat het om méér dan alleen het bieden van een goede prijs. Al sinds het begin vinden wij het belangrijk dat iedereen die goud wil verkopen dit op een veilige en eenvoudige manier kan doen. Als u uw goud wilt verkopen, is de eerste stap het bestellen van een Goudbrief via onze website (zie “Zo werkt het”). De Goudbrief is gratis. In de Goudbrief vindt u instructies en een veiligheidsenvelop voor uw goud. Makkelijker dan dat is het niet!

Betrouwbaar en veilig

Het verkopen van goud vereist ook een hoge mate van veiligheid. Daarom zijn wij er trots op u een van de veiligste manieren van verzending te kunnen bieden, namelijk verzending met PostNL. Wanneer u uw goud naar ons toestuurt, is de zending automatisch verzekerd tot €1000,00, zolang u het verzendbewijs van uw postkantoor kunt tonen. Als uw goud meer waard is, kunt u er altijd voor kiezen meerdere Goudbrieven te bestellen en de zending op te delen. Als u uw goud aan ons verkoopt kan dat met een gerust hart: u moet u zich tijdens het hele proces volkomen op uw gemak voelen.

Zo wordt uw goud getaxeerd

Als u besluit uw goud te verkopen, wilt u er natuurlijk ook van uit kunnen gaan dat de taxatie volgens de regels verloopt en wordt uitgevoerd door deskundige en goed opgeleide taxateurs. Zo werkt het bij Goudbrief: Na ontvangst uw Goudbrief beginnen onze ervaren taxateurs met hun taak. Zij werken met verschillende methodes, waaronder toetsstenen, magneten en toetswater. Het resultaat is een eerlijke prijs voor uw goud. Onder ”Goud taxeren” wordt in meer detail beschreven hoe Goudbrief uw goud taxeert.

De juiste prijs voor uw goud

De volgende stap op weg naar een goede prijs voor uw goud zijn onze speciale weegschalen. Deze zijn nauwkeurig geijkt en speciaal vervaardigd voor het wegen van goud. Om te voldoen aan de strenge eisen voor goedkeuring, moeten de weegschalen ook regelmatig worden gekeurd door externe controleurs. De goudweegschalen van Goudbrief worden regelmatig gecontroleerd door een onafhankelijke instantie. Alles wat geen goud is, zoals edelstenen en parels, wordt verwijderd, om het juiste gewicht te krijgen. Als zowel het karaat als het gewicht gemeten zijn, hoort u de prijs van uw goud. U krijgt via sms en e-mail bericht over de prijs. Daarnaast kunt u inloggen op “Mijn pagina” voor een gedetailleerd prijsoverzicht. Goud verkopen met een Goudbrief is eenvoudig, veilig en snel.

Goud verkopen: snel verdiend

Vanaf het moment dat u via e-mail bericht over de prijs hebt ontvangen, duurt het niet langer dan 24 uur voor u het geld tot uw beschikking hebt. Meestal gebeurt dit zelfs al binnen een paar uur na taxatie. Het geld wordt uitbetaald op uw rekening en u kunt al bij de bestelling van een Goudbrief uw rekeningnummer opgeven. Wij begrijpen dat u, als u eenmaal hebt besloten uw goud te verkopen, een snelle betaling op prijs stelt.

Bij ons is elke klant goud waard

Velen kozen al voor Goudbrief om hun goud te verkopen en dit aantal groeit elke dag – op dit moment ruim 100.000 personen in Europa. Als u ervoor kiest uw goud aan ons te verkopen, zijn wij er zeker van dat ook u een tevreden klant wordt. We heten u van harte welkom.