Goud als edelmetaal

Goud is een element waarvan de naam is afgeleid van het Latijnse woord aurum en waarvan het chemische symbool Au is. Goud is een interessant metaal omdat het door de geschiedenis heen als betaalmiddel is gebruikt. Als metaal is goud heel zacht en kan het in allerlei contexten worden gebruikt, van gouden sieraden tot vliegtuigen. De kleur van goud is gelig en door zijn glitter vaak met het blote oog te onderscheiden.

Waar wordt goud gevonden?

Goud wordt gevonden en gewonnen, meestal in ondergrondse mijnen, waar het goud in kleine korrels voorkomt. Goudvondsten gebeuren echter niet alleen in ondergrondse mijnen, maar ook in de meeste Nederlandse huizen. Bijna iedereen heeft gouden sieraden, gouden bestek of gouden kettingen in huis. Vaak zijn dit items die niet meer gebruikt worden. Wat de reden ook is, er zit waarde in de het goud dat niet meer wordt gebruikt. De missie van Goudbrief is u een service bieden waarmee u uw gouden sieraden snel, gemakkelijk en veilig kunt omzetten in geld. Bij ons ontdekt u hoe u uw goud omzet in geld.

Verkoop uw goud gemakkelijk Goudbrief

Al uw goud is gemakkelijk door te verkopen aan Goudbrief. U begint met het bestellen van de goudbrief. Het kost u niets en is vrijblijvend. Als de bestelling voor 18.00 uur bij ons binnen is, sturen we de goudbrief dezelfde dag nog naar u op. De goudbrief bevat alle instructies die u nodig hebt en onder andere een veiligheidszakje waarin u het goud kunt steken. Daarna loopt u gewoon naar het dichtstbijzijnde postkantoor, waarna het goud bij ons aankomt, het wordt beoordeeld door ervaren professionals. Wij storten het geld binnen 24 uur na aankomst van uw zending op uw rekening.

Goudbrief koopt al uw goud! Verkoop uw goud vandaag nog, bestel uw gratis goudbrief!

Lees wat onze klanten zeggen

Heel erg tevereden met jullie service!

Patricia

Op tv de reclame van Goudbrief gezien

Op tv de reclame van Goudbrief gezien. Ik had nog wat rest en beschadigde sieraden. Deze opgestuurd en binnen korte tijd was het door Goudbrief getaxeerd en een mooi geld bedrag aan mij overgemaakt. Omdat ik iets verkeerd had gedaan, contact gehad met de klantenservice, die mij goed heeft geholpen en zodoende alles correct is verlopen. Ik zou het zeker aanbevelen of zelf weer doen!

Miranda

Ik had een armband van 33 gram 18K

Ik had een armband van 33gram 18k. Heb die opgestuurd, en kreeg vrij snel een waardebepaling via de mail. Deze vond ik persoonlijk te laag. Ik heb dat terug gemaild, samen met mijn berekening van de waarde. Kreeg binnen 24uur een mail terug, met daarin een nieuwe waardebepaling. En deze was zeer redelijk, dus heb het bod toen meteen geaccepteerd. 24 uur later had ik het geld op mijn rekening. 5 sterren voor klantenservice en afhandeling. Netjes en betrouwbaar.

Klant