Wilt u tandgoud verkopen?Dat werkt als volgt.

Tandgoud verkopen aan Goudbrief is vaak bijzonder lucratief. Duizenden mensen hebben zich al tot Goudbrief gewend voor de verkoop van hun tandgoud. Wij betalen een mooi bedrag voor het goud en bieden zelfs een prijsgarantie! Veel mensen denken er niet meteen aan, maar tandgoud is net zo veel waard als dezelfde hoeveelheid goud in andere gouden voorwerpen. Dat betekent dat dit vanwege de ontwikkeling van de goudprijs de afgelopen jaren tot een behoorlijk bedrag kan oplopen.
Goudbrief is een goede keuze als u tandgoud wilt verkopen. Niet alleen vanwege onze hoge prijzen, maar ook omdat wij een uiterst veilig en effectief verkoopproces hanteren. Het tandgoud wordt verzekerd per post verstuurd en u wordt binnen 24 uur na de taxatie uitbetaald.

Zo verkoopt u tandgoud aan Goudbrief:

  • Als u tandgoud aan ons wilt verkopen, begint u met het bestellen van een Goudbrief. Dat doet u boven aan deze pagina. Als u vóór 17.00 uur bestelt, wordt de Goudbrief nog dezelfde dag naar uw adres verstuurd.
  • In de Goudbrief vindt u een contract dat u moet invullen en ondertekenen. Het contract stuurt samen met uw tandgoud in de veiligheidsenvelop naar ons toe. In de Goudbrief vindt u ook een retourenvelop die u gebruikt voor het verzenden van het tandgoud. Voor deze brief hebben we de porto betaald en de zending is verzekerd tot een waarde van EUR 1000 (lees meer over de inhoud van de Goudbrief onder “Dit krijgt u thuisgestuurd”).
  • Als wij het tandgoud kopen, moet het getaxeerd worden. In het kort houdt dit in dat onze experts het goudgehalte en het gewicht vaststellen, om de waarde van het tandgoud te bepalen. De taxatie start zodra uw zending bij ons binnenkomt (u kunt het gehele proces volgen via Goudbrief.nl onder “Mijn pagina“).
  • Als de taxatie is afgerond, maken we het bedrag binnen 24 uur over op uw bankrekeningnummer.

Tandgoud verkopen aan Goudbrief is veilig

Het online verkopen van tandgoud aan Goudbrief is net zo veilig en vertrouwd als verkopen via een lokale goudinkoper. Wij verzekeren het goud tijdens het transport, wegen het met gecertificeerde weegschalen en bieden zeer aantrekkelijke prijzen. Tot dusver hebben ruim 100.000 klanten ervoor gekozen tandgoud, gouden sieraden en andere gouden voorwerpen te verkopen aan Goudbrief. Wij hebben dus een ruime ervaring in het inkopen van goud van particulieren.
Op “Mijn pagina” kunt u zien dat we uw goud ontvangen hebben, wanneer wij het getaxeerd hebben en welke goudprijs u voor uw tandgoud krijgt. Als u onverhoopt niet tevreden bent over de prijs, dan kunt u de verkoop annuleren en uw tandgoud terugkrijgen. Bestel vandaag nog een Goudbrief!

Uw tandgoud is veel geld waard

Tandgoud kent een lange geschiedenis. Voordat vullingen van amalgaam in zwang raakten, werd er goud gebruikt voor kronen of als tandsieraden. Goud is een uitstekend materiaal voor tandheelkundig gebruik, omdat het niet gevoelig is voor zuur en zeer lang meegaat. Om het echt duurzaam te maken, moet het echter worden vermengd met andere metalen, omdat puur goud relatief zacht is. De metalen die met het goud zijn vermengd variëren, maar er worden vaak hardere metalen in tandgoud gebruikt dan in sieraden.
Hoeveel goud een vulling of gouden kroon bevat verschilt ook. Het goudgehalte van tandgoud is niet direct vergelijkbaar met het gehalte in gouden sieraden (omdat gehaltes zoals 14 karaat, 18 karaat of 24 karaat niet worden gebruikt). Indirect kan er wel vergeleken worden als het goudgehalte in procenten bekend is. 24K is puur goud, 18K is 75% goud en 14K 58,5%. Dus als een gouden tandkroon voor 75% uit goud bestaat, is deze 18 karaat. Tandgoud met zulke hoge goudgehaltes komt echter niet vaak voor.
Omdat tandgoud niet op dezelfde manier wordt gestempeld als gouden sieraden, kan het best lastig zijn om het goudgehalte zelf vast te stellen. Onze experts hebben ruime ervaring in het taxeren van alle soorten goud en wegen het op gecertificeerde weegschalen. Bij Goudbrief krijgt u daarom altijd een eerlijke en marktconforme prijs.

Bijgewerkte prijzen

Net als de normale goudprijs beweegt ook de prijs van tandgoud mee met de wereldmarktprijs. Bij Goudbrief stellen we onze goudprijs regelmatig naar boven of beneden bij om gelijke tred te houden met de wereldmarktprijs. De langetermijntrend heeft er al voor gezorgd dat de goudprijzen momenteel historisch hoog staan: een uitgelezen kans dus om uw tandgoud te verkopen!